Pazar, Temmuz 15, 2007

Suyunu Boşa Harcama

Ülkemizde gün geçtikçe hava sıcaklıklarının artması, su kullanımının bilinçsizce artması, su kaynaklarının gereksiz yere tüketilmesi içme sularının gittikçe azalmasına neden oluyor. Bundan 10 yıl sonra susuz, kuraklık çeken bir ülke haline dönüşmemiz içten bile değil. Elimizdeki kaynakları çok iyi değerlendirmeliyiz. Sularımızı asla boşa akıtmayalım. Eminim hepimiz sularımıza birazcık dikkat edersek, çoçuklarımıza,torunlarımıza kısaca bizden sonraki nesile iyi bir Türkiye bırakabiliriz.

Tema vakfı "Suyunu Boşa Harcama" isimli güzel bir site yapmış. Bu sitede günlük su tüketimini nasıl azaltabileceğimiz, nasıl daha tasarruflu olabileceğimizden bahsediliyor. Öreneğin saniyede 1 damla su akıtan bir musluk yılda 1 ton su boşa akıyor.

Bir ev bile fark yaratır...
TEMA Vakfı, 4 kişilik bir ailenin, musluğun gereksiz yere akmasına izin vermeyerek, kısa duş alarak, bulaşıklarını makinede yıkayarak, gereksiz yere sifon kullanmayarak, güneş battıktan sonra bahçe sulayarak, bir yılda 140 ton su tasarrufu yapabileceğini açıkladı. Kampanyanın iletişim mecralarından biri olan www.suyunubosaharcama.org internet sitesini ziyaret edenler bireysel alabilecekleri önlemleri öğrenirken, kendi evlerindeki tasarruf miktarlarını da hesaplayabilecekler.

Lütfen ülkemiz ve bizden sonraki nesilller için daha dikkatli olalım.

http://www.suyunubosaharcama.org/

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker