Cumartesi, Temmuz 14, 2007

Öss de yeni maraton başlıyor...

Uzmanlar başarılı olmak için ilgi ve yeteneklere göre meslek seçimini önerirken Türkiye İş Kurumu (İşkur) Bünyesindeki Meslek Danışma Merkezlerinde öğrencilere yapılan testlerle meslek seçiminde yön gösteriliyor.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye’de 42 ilde İşkur bünyesinde kurulan Meslek Danışma Merkezi bulunuyor.
Meslek seçme aşamasına gelen gençler başta olmak üzere, mesleki eğitim merkezleri ve meslek kurslarında eğitimi verilen meslekler hakkında bilgi edinmek isteyenler ile okul idarecileri, rehber öğretmenler, veliler, bir meslek sahibi olup da mesleğinde ilerlemek ve değiştirmek isteyen yetişkinler, meslekleri ve meslek eğitimi olanaklarını tanımak isteyenlere iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verilen söz konusu merkezler, ÖSS’de başarılı olan öğrenciler için de önemli danışma hizmeti sağlıyor.
Meslek tanıtımı ile ilgili yeterli materyallerinde bulunduğu merkezlerde, 600’ün üzerinde meslekle ilgili ayrıntılı bilgi verilirken, henüz bir meslek seçmemiş olanlara da iş ve meslek uzmanları tarafından hazırlanan 113 soruluk bir test uygulanıyor.
Eğitim düzeyinden, ilgili alanlarına, kişisel yeteneklerden beklentilere kadar pek çok konuda sorunun yöneltildiği testte, kişinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hangi mesleklerde başarılı olabileceği yönünde yön gösteriliyor.
Meslek Danışma Merkezlerinde iş ve meslek tanıtımlarının yanı sıra iş başvuruları nasıl yapılmalı, iş başvurusu yapılırken nelere dikkat edilmeli, CV yazımı konularında da destek veriliyor. Meslek Danışma Merkezinde görevli iş ve meslek danışma uzmanlarınca ayrıca yıl boyunca okullarda düzenlenen toplantılarla orta oğretim ve lise öğrencilerine meslek seçimi konusunda bilgi aktarılıyor.
Türkiye’deki Meslek Danışma Merkezlerinden biri de Samsun’da faaliyet gösteriyor.
Samsun Meslek Danışma Merkezi yetkilileri, meslek seçmenin hayat seçmek olduğunu vurgularken, yanlış meslek seçiminin kişiyi mutsuz, verimsiz kılarak başarısızlığı getirdiğini, bu açıdan doğru meslek seçiminin son derece önemli olduğunu vurguladılar.
Tercih yapacak öğrencilerden aceleci davranmamalarını ve tüm hayatlarını etkileyecek meslek seçimi için ilgi, yetenek, beklenti, iş bulabilme kriterlerini göz önüne almalarını isteyen yetkililer, öğrencilere İşkur’un Meslek Danışma Merkezlerine uğramadan meslek tercihi yapmamaları konusunda da tavsiyede bulundular.
Kaynak

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker