Cumartesi, Temmuz 14, 2007

Canlı Yayında Sigara içti.

Cenk Eren, Fox’taki canlı yayında sigara tüttürdü. Filmlerde, dizilerde mozaiklenen sigara Fox’ta özgürce ekrana geldi. Bu görüntüler RTÜK’ün engeline takılacak gibi gözüküyor.

Programa konuk olan illizyonist Magic Necmi’nin bir numarası için seyirciden aldığı sigarayı canlı yayında içen Cenk Eren, ’Yasak ama ilizyon gösterisi olduğu için buna birşey demezler’ diyerek ekrandaki sigara yasağından haberdar olduğunu söyledi. Magic Necmi de sürekli olarak sigaranın sağlığa zararlı olduğunu ifade etti.

2006 yılında yapılan düzenlemede sigara yasağının kapsamı genişletilmiş ve TBMM’de yasallaşmıştı. Genişletilen kanunda ekranlardaki sigara yasağı şöyle belirtilmişti:

"Tütün ürünlerinin isim, logo veya amblemleri kullanılarak bildirim yapılamayacak ve basın yayın organlarına ilan verilemeyecek. Televizyonda yayınlanan programlarda, filmlerde, dizilerde, müzik kliplerinde reklam ve tanıtım kliplerinde reklam ve tanıtım filmlerinde tütün ürünleri kullanılamayacak ve görüntülere yer verilemeyecek."

Kanuna göre yasağa uymadığı tespit edilen kuruluşlara, ceza kesilmesine RTÜK tarafından karar veriliyor.

Acaba RTÜK bu görüntüleri nasıl değerlendirecek?..

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker