Pazar, Haziran 03, 2007

‘Google bize logo yaptı’





Kampanyanın amacına ulaşması üzerine kampanya düzenleyicilerinin gerçekleştirdiği “Google Doodle Party” öncesindeki basın toplantısında konuşan Google Türkiye Turizm ve Seyahat Sektörü Sorumlusu Ali Yılmaz, “Google tarafından Türkiye için bir logo yapılması bizim de amaçlarımızdan bir tanesiydi” dedi.

Böyle bir kampanyanın, bunun gerçekleştirilmesinde önayak olduğuna dikkat çeken Yılmaz, doodle adı verilen özel tasarımlı logoların ilk olarak 1999 yılında, Burning Man festivaline giden Google’nin kurucularının, o sırada festivalde olduklarını ve Google’de iletişime geçecek kimse olmadığını anlatmak için logoya Burning Man resmi eklemeleriyle ortaya çıktığını anlattı.



Bundan sonra Türkiye için yeni logolar yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soru üzerine Yılmaz, Google’de bu logolarla tek bir kişinin ilgilendiğini ve 130’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Google için, her ülkenin bütün özel günlerine özel logo tasarlamanın mümkün olmadığını belirtti.

Ali Yılmaz, Türkiye için yine de yeni logo yapılmaya devam edileceğini ancak tam tarihin belli olmadığını dile getirerek, “İnşallah ileride bunu biz kendimiz yapıyor oluruz ve buradakiler arasından seçim yaparız” dedi.

Yılmaz, 23 Nisan logosuna olumlu ve olumsuz tepkiler aldıklarını ifade ederek, bundan sonraki logoların daha iyi olabileceğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker