Çarşamba, Ağustos 15, 2007

Manisa'daki yangın İzmir'in duman ve kül altında bıraktı

Manisa-İzmir karayolu Süreyya Piknik Parkı'nın üst bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangın İzmir'i duman ve kül altında bıraktı.

Rüzgarın etkisiyle yangının dumanları İzmir'e yönelince şehir kül altında kaldı. Şehri boydan boya kaplayan duman tabakası şehirde güneşi de gizledi. İzmirli'ler başlarına yağan külü görünce şaşırdı. Birçok İzmirli dumanı önce yağmur bulutu zannetti. Fakat daha sonra yangın olduğunu öğrenince üzüldü.

Öte yandan iki yangın söndürme uçağı, yangına müdahale etmek için İzmir Körfezi'nden sürekli su aldı.

Orman Genel Müdürlüğü Yangın Hareket Merkezi'nden yapılan açıklamada, Manisa'ya bağlı Karakoca Köyü yakınlarında bu sabah çıkan orman yangınının, köyleri etkilemesinin önlendiği ve kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

Yazılı açıklamada, bu sabah 11.30'da çıkan orman yangınına 10 helikopter, 14 uçak, 70 arazöz, 550 yangın işçisi ile müdahale edildiği belirtildi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınmasında büyük güçlükler yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, tehlike nedeniyle 3 köyün boşaltıldığı hatırlatılarak, yangının ağaçlandırma sahasında ve açık alanda etkili olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü Teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait tüm güçlerin yangına yönlendirildiği, diğer bölgelerden de takviye ekipler gönderildiği belirtilerek, sürdürülen yoğun çalışmalar sonucunda, yangının köyleri etkilemesinin önlendiği ve kısmen kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının da devam ettiği bildirildi.

Sabah

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker