Cuma, Ağustos 17, 2007

Hata Düzelince ODTÜ'lü Oldu

ÖSS sonuçlarında okul puanının yanlış girilmesi nedeniyle hayalleri yıkılan 18 yaşındaki Lütfiye Ekşi, hata düzeltilince ODTÜ'lü oldu.
ÖSS'nin açıkladığı ilk sonuçlara göre lütfiye Ekşi, 311.438 eşit ağırlıklı puanla 49 bin 886'ncı sırada yer aldı. Ancak, hata yapılıdğı anlaşılıp, düzeltilince Lütfiye Ekşi'nin puanı 348.894'e yükseldi, genel sıralamada 1719'uncu oldu. Lütfiye Ekşi, bu sonuçla 4'üncü sırada tercih ettiği Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimleri ve Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazandı. Ekşi, istediği bölümde okumanın, istediği mesleği seçmenin sevincini yaşadığını söyledi.
Geçen yıl Ahmet Altan Anadolu Lisesi mezunu olan Lütfiye Ekşi, ÖSS sonrası aldığı 311.438 eşit ağırlıklı puanla, istediği bölüme girme şansını yakalayamadı. O zaman çok üzüldüğünü anlatan Ekşi, “Daha sonra hesaplamada hata olduğunu belirledik. Sonuç belgesinde 96.820 olan okul başarı puanının 50 olarak yazıldığını farkettim. Bunun üzerine Sınav Dergisi Dersaneleri yetkilileriyle ÖSYM'ye başvurduk. Hata düzeltildi, puanım yükseldi ve bu puana göre tercih yaptım. Bunun sonucu olarak istediğim bölüme girdim. Eğer puanım düzelmeseydi, bir yıl daha bekleyecektim. Çok mutluyum'' dedi.
Alaşehir Sınav Degisi Dersanesi Kurucusu Mehmet İmir de öğrencilerinin istediği bölümde okumasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker