Cuma, Ağustos 17, 2007

Şampiyonların Tercihi

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı'nda (YDS) birinci olanların tercih ettiği bölüm ve üniversiteler.

ÖSS ve YDS'de birinci olanların tercihi Sabancı, Boğaziçi, Bilkent, Galatasaray ve İstanbul üniversiteleri oldu.
ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre, Sayısal-2 ve İngilizce dil puan türünde birinci olan Yücel Nalbantoğlu Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programına ''Üstün Başarı Bursu'' ile yerleşti.
Sözel-2 ve Fransızca dil puan türünde birinci olan Çağrı Sert, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'ne girdi.
Eşit Ağırlık-2 puan türünde birinci olan Fatih Karataş Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nin İktisat Bölümü'nde burslu olarak okumaya hak kazandı.
YDS'de Almanca dil puanı birincisi Efe Okur da Galatasaray Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümüne yerleşti.
İngilizce dil puan türünün iki birincisinden biri olan Ege Sinan Torun ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne (İngilizce) girdi.
ÖSS'yi kazananlar ile sınavsız geçiş hakkı olan toplam 1 milyon 580 bin 356 adaydan 920 bin 301'i tercih yaptı. Meslek lisesi mezunlarından 169 bin 499'u sınavsız geçiş amacıyla tercihte bulunurken, 133 bin 493'ü ÖSS sonuçlarına göre tercih yaptı. Tercih yapan adaylardan 617 bin 309'unu da genel lise mezunları oluşturdu.
Tercih yapan adaylardan 193 bin 524'ü lisans programlarına yerleşti. Yerleştirme sonucunda bu kontenjanlardan 11 bin 210'u boş kaldı.

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker