Pazartesi, Temmuz 23, 2007

Seçimden ilginç Notlar - Seçimden Çıkarılacak Dersler

Seçimlerin kesinleşmemiş sonuçlarına göre AKP ezici bir üstünlük sağladı ve bu şekilde halk gereken cevabı verdiği söylenebilir.
Bu cevap için bazı açıklamalar şu şekilde:
Dış devletler ve özellikle AB seçinmin AKP tarafından kazanılmasından dolayı çok mutlu. Bu cevap sayesinde halkın AB ye evet dediği ve dışa açılım politikamızın devam etmesi gerektiği yöünüde anlaşıldı. Halkın Akp'yi bir tehdit olarak görmediği ve yola AKP ile devam etmek istediklerini açık seçik beyan etmiş oldular. Yeni bir dönem, yeni bir başlangıç...

Akp oyunu yüzde 14 attırtırark bütün muhalefet gereçke cevabı vermiş oldu.
3 Kasım 2002 seçimlerinde tek başına iktidar olan AK Parti 22 Temmuz seçimlerindende tek başına iktidarını oylarını arttırarak kanıtlamış oldu. Dmokrat Parti'nin 1954 seçimlerinden iktidardayken oylarını arttırmasının ardından AK Parti ve Başbakan Erdoğan'da iktidarda iken oylarını arttıran parti olarak tarihe geçti.

Mehmet Ağar'ın seçimlerde barajı aşamaması durumunda görevinden istifda edeceğini söylemişti ve sonuçların açıklanmasından hemen sonra görevinden istifa etti. Sözünün eri bir insan olduğunu kanıtladığı için Mehmet Ağar'ı tebrik ediyoruz.

Seçimlerden en büyük darbeyi Sol görüş yedi. Sandıktan çıkan oylar sonucunda sol oyların toplamı %23 geçemedi. Ve Türkiye'de sol görüş gücünü kaybettiği açık seçik belli oldu.

MHP gerek mitingleri gerek Devlet Bahçeli'nin sert çıkışları ile büyük oranda oy arttırdı. 2002 seçimlerine göre oyunu nerdeyse 2 ye katladı ve aslında en şaşırtıcı olay CHP'den MHP'ye oy akışının olması.

Bunun gibi daha bir çok sonuç ortaya çıkacaktır. Bakalım önümüzdeki günler bize neler gösterecek.

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker