Pazartesi, Temmuz 23, 2007

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni proje

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 2007-2008 eğitim öğretim yılında başlatacağı yeni projeyle, ilk ve ortaöğretim okullardaki tüm dersler kamera ile görüntülenebilecek.

Bakanlık bilişim teknolojileri alanında yeni bir uygulamaya başlayacak.

Bakanlık, daha önce başlattığı geliştirilmiş özel bilgisayarların ekranları üzerinde öğretmenlerin ve öğrencilerin somut deneyler yapmasına imkan sağladığı ''NOVA 5000'' uygulamasının devamı olarak ''derslerin kamerayla görüntülenmesi uygulamasını'' hayata geçirmeyi planlıyor.

Uygulamaya göre her sınıf için temin edilen küçük kameralarla 40 dakikalık ders süresince çekim yapabilecek. Kamerayı öğretmen sınıfa koyacak ve o gün yapılan dersi kaydedecek. Ders bitiminde öğrenciler görüntü verilerini alabilecek. Akşam eve giden öğrenci o gün içinde anlatılan dersi, görsel olarak tekrar edebilecek.

Okulların tercihine göre, görüntüler okulların internet sitelerine de yerleştirilebilecek.

Bakanlığın gelecek sene başlatmayı planladığı proje ilk olarak bir ilde pilot olarak uygulanacak.

-''İRLANDA'DA DA UYGULANIYOR''-

İrlanda'da da uygulanan program, Türkiye'deki okulları elektronik ortama yöneltmek adına eğitim içeriğiyle daha da zenginleştirilecek.

MEB yetkililerince konuya ilişkin yapılan açıklamada, uygulamanın tüm dersler için yapılabileceği, bu projenin eğitimde teknolojilerden yararlanmaya ciddi katkılar sağlayacağı belirtildi.

İntel firmasıyla yürütülecek bu projenin, öğretmeni farklı anlamda frenleyecek bir uygulama olduğu, uygulamayla öğretmenin ders anlatımına daha özen göstereceği ve öğretmenlerin bir başka şehirdeki ders anlatımını izleyerek en iyi ders anlatımı için adapte olabilecekleri kaydedildi.

-''NOVA 5000'' UYGULAMASI-

NOVA 5000 bilgisayarlar, deney verilerinin sensorler aracılığıyla alınması ve deney grafiklerinin çizilmesi, analizlerin gerçekleştirilmesi ve laboratuvar çalışmalarının yapılmasını sağlıyor.

MEB'in 5 ay önce başlattığı ''NOVA 5000'' uygulamasıyla, öğrencilere kimya, fizik ve matematik derslerini deney yaparak öğrenme olanağı sağlamıştı. Uygulamayla, öğrencinin kendi kendine sanal ortamda deney yapmasına imkan verilmişti.

Pilot uygulaması Ankara Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nde başlayan ve başarılı sonuç alınan uygulamanın tüm Türkiye'deki okullara yayılması hedefleniyor.
Kaynak

Böyle bir çalışma için Türkiye'nin hazır olmadığı düşüncesindeyim. Eğitim adına geliştirilemesi gereken o kadar çok alan varken böyle bir iş bence şu anda gereksiz...

Kaynak

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker