Cuma, Temmuz 13, 2007

Messi Meksika'yı büyüledi

Venezuela'da düzenlenen 42'nci Copa America'da final maçı Brezilya ile Arjantin arasında oynanacak.
Arjantin, grup maçlarında Brezilya'yı yenmeyi başaran Meksika'yı Gabriel Heinze, Lionel Messi ve Juan Roman Riquelme'nin golleriyle 3-0 mağlup ederek finale yükseldi.
Puerto Ordaz'da 40 bin kişinin izlediği mücadelede Arjantin ilk yarının son dakikasında savunma oyuncusu Heinze ile öne geçti, 61'inci dakikada Messi farkı ikiye çıkardı.
Kaleci Oswaldo Sanchez'in kale çizgisini terk ettiğini gören Barcelona'nın yıldızı, aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve beraberlik için bastıran Meksika'nın umutlarını bitirdi.
Turnuvadaki beşinci golünü tartışmalı bir penaltıdan bulan Juan Roman Riquelme karşılaşmanın skorunu belirledi. Rakibine 3-0 üstünlük sağlayan Arjantin, bir gün önce Uruguay'ı penaltılarla eleyen ezeli rakibi Brezilya ile finalde karşılaşmaya hak kazandı.
2006 Dünya Kupası'nda ikinci turda yine Arjantin'e elenen Meksika'da Andres Guardado ve Nery Castillo'nun şutları direkten döndü.
Arjantin teknik direktörü Alfio Basile, belki de turnuvanın en güzel golünü atan Messi için, "bunu ancak bir dahi atabilirdi" yorumunu yaptı.
49'uncu yaşgününü kutlayan Meksika teknik direktörü Hugo Sanchez, ellerinden geleni yaptıklarını ancak rakibin çok güçlü olduğunu söyledi.
Brezilya-Arjantin Copa America finali 15 Temmuz'da Maracaibo'da oynanacak. Uruguay ile Meksika 14 Temmuz'da Caracas'ta üçüncülük için karşı karşıya gelecek.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker