Cuma, Temmuz 13, 2007

'Anti-Hilton' kahraman

ABD'de MSNBC'de yayımlanan sabah programında yeni bir Paris Hilton haberi okumayı reddedip, elindeki kâğıtları tutuşturan spiker, son internet rekortmeni oldu.
Bir çakmak ve kâğıt öğütücüsü Mika Brzezinski'yi kahraman yaptı. Brzezinski, MSNBC kanalında yayımlanan 'Morning Joe' isimli programda Paris Hilton'un hapisten çıkışını anlatan haberi okumayı reddedince internet fenomeni haline geldi. Olayı gösteren videoyu şimdiye kadar 2 milyondan fazla kişi izledi.
Brzezinski, Hilton'dan bıkan tek gazetecinin kendisi olmadığını söylüyor, "Buna önem veriyormuş gibi davranmaktan yorulduk. İzleyicilerin de biz gazetecilerin bunun haber değeri olduğuna inandığımızı düşündüklerini sanmıyorum. Bu kadar aptal olduğumuzu düşünmüyorlardır" diyor.

Olaydan sonra işleri açıldı
Hilton'un 26 Haziran'da hapisten salıverilmesinden saatler sonra, 'Morning Joe'da Joe Scarborough ve Mika Brzezinski, Cumhuriyetçi Senatör Richard Lugar'ın, Başkan Bush'un Irak stratejisinin işe yaramadığı yönündeki açıklamasını tartışıyorlardı. Sıra, günün haberlerini özetleyecek olan Brzezinski'ye geldi. Brzezinski özetlere baktı ve Hilton haberinin ilk sırada olduğunu gördü. "İlk üç kelimeyi titremeden okuyamadım. Böyle bir günde, ilk haberimizin bu mu olması gerekiyordu? Çok ileri gitmiştik ve durmak zorundaydık. Planlı bir hareket değildi" diye anlatıyor.
Brzezinski, dünyanın ilgisini çekmişti. O olaydan sonra binlerce e-posta aldı ve Britanyalı bir internet sitesi tarafından 'haftanın kadını' seçildi. İskoçya'daki bir medya sempozyumuna davet edildi. The New Zealand Herald gazetesi, sunucuyu tebrik ederek "Bu olay, dünya çapındaki okurların ve izleyicilerin görüşünü yansıtıyor. Paris Hilton'dan bıktık" diye yazdı.
Tesadüf de olabilir ama Brzezinski'nin tepkisinden sonra MSNBC, genç kadının artık her gün sabah haberlerini sunacağını açıkladı. Bu olayın ardından, sunucu arkadaşı Joe Scarborough ve kendisinin de durumla dalga geçtiklerini söyleyen Brzezinski, "Bu, bir daha asla Paris Hilton haberi okumayacağım ve yapımcımı dinlemeyeceğim anlamına gelmiyor. Fakat o gün, o haberin manşet olması saçmaydı. Kendimi aptal gibi hissettim" diyor.


Kaynak

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker