Perşembe, Temmuz 26, 2007

19 Yaşında İnanılmaz Anlaşma

ABD Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) bu sezon Seattle Supersonic’te forma giyecek olan Kevin Wayne Durant’ın başına talih kuşu kondu.

NBA’de Seattle’ın genç yıldızı Nike ile 7 yıllığına anlaşıp en yüksek sponsorluk anlaşması yapan 2. çaylak oldu. Durant, en yüksek sponsorluk anlaşması yapan 5. sporcu.

Bu yıl yapılan oyuncu seçmeleri NBA Draft’ında 2. sırada seçilen henüz 19 yaşındaki Durant, dünyanın en ünlü spor markalarından Nike ile 7 yıl için toplam 60 milyon dolara sponsorluk anlaşması imzaladı.

Durant’ın Nike ile yaptığı kontrat, NBA tarihinde bir çaylak oyuncunun imzaladığı en yüksek ücretli 2. sponsorluk anlaşması olarak tarihe geçti. Bu anlaşma Durant’ı imzalanan en büyük sponsorluk anlaşmaları sıralamasında da 5. sıraya yerleştirdi. Anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulunan Durant’ın menajeri Aaron Goodwin, Adidas firmasıyla da görüştüklerini, ancak Durant’ın kendini Nike’a daha yakın hissettiği için böyle bir tercih yaptığını dile getirdi. Genç yıldızın, Adidas’ın önerdiği toplam 70 milyon dolarlık sponsorluk sözleşme teklifini geri çevirdiği öğrenildi.

Listebaşı Beckham
Nike da böylece 2003 yılında 90 milyon dolarlık (7 yıl için) sponsorluk anlaşması yaptığı Cleveland Cavaliersli LeBron James’in ardından 19 yaşındaki Durant’la yaptığı sözleşme ile bir çaylağa ikinci kez en yüksek ücreti veren sponsor oldu. Bugüne kadarki en büyük sponsorluk anlaşmasına ise 130 milyon dolara İngiliz futbolcu David Beckham ile adidas imza attı.

Kolej Ligi’nde birçok ödüle layık görülen Texas Üniversitesi’nden Durant, kolej kariyerinde en yüksek skoruna 4 kez 37 sayı atarak ulaştı. Guard-forvet pozisyonlarında oynayan Durant 28.9 sayı, 12.5 ribaund ortalamaları elde etti.

Sponsorluk anlaşmaları

SPORCUSPONSORÜCRET (Milyon $)
1-David BeckhamAdidas 160
2-George ForemanSalton Şirk137.5
3-Tiger WoodsNike100
4-LeBron JamesNike90
5-Kevin DurantNike60

KİM KİMDİR?
Adı: Kevin Wayne
Soyadı: Durant
D.Tarihi: 29.09.1988
Boyu: 2.06 m
Kilosu: 102 kg
Pozisyonu: Guard-Forvet

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker