Perşembe, Haziran 21, 2007

Yaz Sıcaklarından Kurtulmak için ne yapmalı? Nasıl serinlemeli?

Merhab arkadaşlar bugünkü konumuz yaz sıcakları üzerine olacak. Malum yaz aylarınıngelmesiyle sıcaklar tabiri caizse artık tavan yapıyor. Bu hafta sonundabazı bölegelerimizde sıcaklıklar 47 dereceye kadar çıkacakmış. Meterojoli bu konuda insanlarımızı uyarıyor. Bende düşündüm gerekli uyarıları bizde yapalım ve halkımızın ve siz değerli okuyucularımızın sıcaklardan bir parçada olsa kurtulabilmesi için neler yapmalı bundan bahsedelim.

İlk olarak: Bacaklarınızı yükseğe kaldırarak dinlendirin
Sıcaktan şişmiş ayaklar yazın en sık rastlanan sorunlardan biri. Fırsat buldukça evde, yattığınız yerde bacaklarınızı yükseğe kaldırın, örneğin duvara dayayın ve bu şekilde dinlenin.

Serinlemek için su spreylerini kullanın
Termal yani su spreyleri cildinizi ferahlatır. Çantanızda kolayca taşıyabileceğiniz bu spreyler yüz, dekolte, el ve ayaklarınızı hemen serinletmek için her zaman elinizin altında.

Susuzluğunuzu gidermenin en kolay yolu soda içmek. Kavurucu sıcaklarda vücudunuz günde 3 litre suya ihtiyaç duyar.

Ensenize, şakaklarınıza buz masajı yapın
Birkaç parça buzla ensenize, şakaklarınıza, alnınıza ve ellerinize masaj yapın. Buzları bir bezin içine koyup masajı uygularsanız, işiniz kolaylaşır.

Adaçayı için
Adaçayı serinletici etkisi ile bilinir. Üstelik terlemeyi de azaltır. Sıcak havalarda günde 2 fincan adaçayı için. Bu mucizevi bitkiyi isterseniz ayak banyosu suyuna da katabilirsiniz.

Sık sık ılık duş alın
Buz gibi bir duş bunaltıcı sıcaklarda çok cazip gelse de, ardından çok terleyeceğinizi sakın unutmayın. Duş yaparken mutlaka ılık suyu tercih edin. Ayrıca günde birkaç kez duş almak da size iyi gelecektir.

Meyve tüketin
Bol bol meyve tüketin. Özellikle akşam ve öğle yemeklerinde sofranızda mutlaka meyve bulunsun. Bir tabak soğutulmuş kavun veya karpuzdan daha güzel ve serinletici bir öğün olabilir mi?

Masaj yapın
Kulak memesine uyguladığınız birkaç dakikalık masajın terlemeyi azalttığını biliyor muydunuz? Terlemek kötü değil, ama yine de rahatsız edici. Aslında terleme vücudun bir nevi kendi ısısını ayarlamasının yoludur. Ama fazlası canımızı sıkar...

Umarım bu adımları uygulayarak yaz aylarında birazda olsa kendinizi iyi hissetmenizi sağlayabilirsiniz. Yeni bir yazıda buluşuncaya kadar serin günler :)

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker