Pazar, Haziran 10, 2007

Google Adsense İle Bloğunuzdan Para Kazanın ! Adsense nedir?

Adsense Nedir?
Google AdSense webmasterler için web sitelerinden gelir elde etmenin en hızlı ve belki de en kolay yoludur.Google Adsense reklamlarına örneği bu sayfanın üst kısmında görüyorsunuz. ‘Goooooogle Reklamları’ veya ‘Public Service Ads by Google’ (‘Google Genel Hizmet reklamları’) yazısıyla görüntülenir. Bu reklamlar kendiliklerinden "Google AdWords" olarak adlandırılır, ve webmasterlerin sayfalarında bu reklamları göstermesine izin veren para kazanma sistemine de "Google AdSense" denir.Google – Adsense SSS Bölümünde - Google AdSense nedir? Sorusunu aşağıdaki şekilde cevaplıyor:
"Google AdSense web site yayıncılarının içerik sayfalarında konuyla ilgili Google reklamları göstermesi ve para kazanmasının hızlı ve kolay bir yoludur. Program ücretsizdir ve Google sitenizdeki veya arama sonuç sayfalarınızdaki her geçerli tıklama için ödeme yapar.”

Adsense Nasıl Ortaya Çıktı?

Google Adsense içerik sayfalarında reklamların yayınlanması istemi olarak 2003 ün Mart ayında ortaya çıktı. İlk başlarda programa yalnızca büyük – ziyaretçi sayısı fazla olan siteler katıldı. Bir süre sonra ayda birkaç bin ziyaretçisi olan küçük siteler de Adsense kullanmaya hak kazandılar.
Geçtiğimiz 2004 senesinin sonlarına doğru Google adsense programı Türkçe siteleri kabul etmeye başladı. Böylece ülkemizde Adsense yoğun olarak kullanılmaya başladı.

Adsense Programından Nasıl Yararlanırım?

Yapmanız gereken Google AdSense ana sayfasına girerek Başvurmak için buraya tıklayına tıklamak olacaktır. Başvurunuzu tamamlayıp gönderdikten sonra cevap e-postası alacaksınız. Bu e-postanın gelme süresi web sitenin lisanına göre 3 günle 1 ay arasında değişiyor. Olumlu veya olumsuz mutlaka bir yanıt alırsınız. Eğer yanıt olumsuzsa web sitenizin neden programa katılmayacağı açıklanır, sitenizin eksiklerini giderdikten sonra tekrar başvurabilirsiniz.
Olumlu yanıt alırsanız (bunun için program kuralları bölümüne göz atabilirsiniz) Kayıt olurken seçtiğiniz e-mail adresi ve şifrenizle sisteme giriş yapıp Reklam ayarları bölümünden sayfanıza uygun reklamları seçip HTML kodlarını sayfanıza yapıştırabilirsiniz. Böylece, reklamlar sayfanızda yayınlanmaya başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker