Cumartesi, Haziran 09, 2007

AMD, yeni işlemcileri ile daha tasarruflu


AMD'nin yeni 45 watt enerji tüketen çift çekirdekli işlemcileri, enerji tasarrufunun yanında, daha küçük ve daha sessiz tasarımların kapısını açmasıyla dikkat çekiyor.

Enerji tasarruflu platformlarını genişleten AMD, Computex’te, küçük tasarımlı bilgisayarlar üretilmesi için AMD tarafından başlatılan bir açık standart olan DTX teknik özelliklerinin son halini duyurdu. AMD aynı zamanda 65nm süreç teknolojisiyle üretilen yeni 45 watt enerji tasarruflu AMD Athlon X2 çift çekirdekli işlemci BE-2350 ve AMD Athlon X2 çift çekirdekli işlemci BE-2300’ü de tanıttı. Bu yenilikler, AMD’nin OEM’lere ve sistem kurucularına ev veya işyerleri için daha küçük ve sessiz masaüstü bilgisayarlar geliştirmeleri için destek olmayı amaçlıyor.

AMD bu son teknik özelliklerin yayımlanmasıyla, bilgisayar endüstrisinin maliyet verimliliği, sistem seçenekleri ve geriye doğru uyumluluk odaklı açık platformlar ve parçalar geliştirmesinede yardımcı oluyor.

AMD’nin enerji tasarruflu işlemcileri, daha az yer kaplayan ve daha sessiz çalışan tasarımların geliştirilmesine olanak sağlıyor. Küçük tasarımlı bilgisayarlar ayrıca tüketilen enerjiyi de azaltıyor ve normal bilgisayar tasarımlarına göre çevreye daha az etkide bulunuyor. Tüm tüketicilere ve her ölçekteki işletmeye yararları olan enerji tasarruflu AMD Athlon X2 işlemcileri, daha az gürültü ve ısı üreten, böylece daha uzun ömürlü olan ve gerek evlerde gerek işyerlerinde daha keyifli bilgisayar kullanımı sağlayan sistem tasarımlarına imkan veriyor.

Özellikle DTX teknik özelliklerine göre üretilmiş küçük tasarımlı bilgisayarlar için elverişli olan 45 watt enerji tasarruflu AMD Athlon X2 işlemcilerinin çıkışı, AMD’nin enerji tasarruflu platform çözümlerine AMD Cool’n’Quiet teknolojisi gibi yeniliklerden sonra verdiği yeni bir destek olmakta. ABD Çevre Koruma Dairesi (EPA), Mart 2005’te Cool’n’Quiet teknolojisiyle enerji tasarruflu bilgisayar teknolojilerini ilerlettiği için AMD’yi ödüllendirmişti.

AMD, yeni 45 watt işlemcilerini tanıtmanın yanında, masaüstü bilgisayarları için ürün iyileştirmelerini ve farklarını daha açık ifade eden bir model numarası sistemine geçeceğini açıkladı. Gelecekteki ürünlere uygulanması planlanan yeni sistem, model numaralarının daha belirgin biçimde artması ile çift çekirdek teknolojisinin getirdiği performans sıçramalarını daha iyi yansıtacak biçimde geliştiriliyor.

Dell, Fujitsu Siemens Computers, Lenovo ve diğer önde gelen sistem kurucuları, enerji tasarruflu AMD Athlon işlemcilerine dayalı platformları destekliyor.

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker