Pazartesi, Haziran 11, 2007

15 yıldır erkek gözüküyordu!

Bingöl'de, yeşil kart işlemleri sırasında, nüfus cüzdanının bulunmadığı ve kayıtlarda adının 'Mehmet' olarak geçtiği anlaşılan 15 yaşındaki kız, gerçek adının yazdığı kimliğine kavuştu.

İclal ve Şeref Konuşalp'in kızları Aycan Konuşalp'in ağabeyi Vahdettin Konuşalp, kardeşine yeşil kart çıkarmak için gerekli işlemleri yaptırmaya başladı.

Konuşalp, nüfus müdürlüğünden nüfus kayıt örneği alırken kardeşi Aycan'ın adının kayıtlarda 'Mehmet' olarak geçtiğini fark etti.

Bingöl Asliye Hukuk Mahkemesinde nüfus müdürlüğü aleyhine isim tashihi davası açan Konuşalp, yanlışlığın düzeltildiğini ifade etti.

Konuşalp, yanlışlığın giderilmesinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, 'Yeşil kart işlemleri sırasında fark ettiğimiz yanlışlığı düzelttirdik.

Kardeşim 15 yıl sonra resmen gerçek ismine kavuştu' diye konuştu. Ağabey Vahdettin Konuşalp, Bingöl'e 17 kilometre uzaklıktaki Göltepesi köyünde büyüyen kız kardeşinin önce terör, ardından da yaşının ilerlemesi nedeniyle okula gidemediğini belirtti.

Daha sonra kardeşini okuma yazma kursuna göndererek eksikliği gidermeye çalıştıklarını kaydeden Konuşalp, nüfus cüzdanıyla ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını ifade etti.

Vahdettin Konuşalp, 6 yıl önce vefat eden babalarının kız kardeşine nüfus cüzdanı çıkarmayı önce ihmal ettiğini, sonra da cezai işlem nedeniyle nüfus cüzdanı çıkarmaktan çekindiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Ana Sayfa
© 2007 CRESPOLIFE
eXTReMe Tracker